A DK az OLAF-hoz fordul az EU-s pénzeket is érintő nagykanizsai csalás ügyében

A DK az OLAF-hoz fordul az EU-s pénzeket is érintő nagykanizsai csalás ügyében

Horváth Jácint, a DK országgyűlési képviselőjelöltje (jobbra) és Rónai Sándor, a párt EP-képviselője a közös sajtótájékoztatón (Fotó: DK/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Horváth Jácint, a DK országgyűlési képviselőjelöltje és Rónai Sándor, a párt EP-képviselője közös sajtótájékoztató keretében hívták fel a figyelmet egy újabb lopás-gyanús ügyre. Horváth Jácint elmondta: több mint egy hónapja annak, hogy a feljelentése után az ügyészség nyomozást indított a Hacsunk, a nagykanizsai helyi akciócsoport ellen csalás megalapozott gyanújával, miután az EU-s források megpályázására létrehozott Fidesz-közeli akciócsoport közel 400 millió forintos uniós támogatást nyert el, ahelyett azonban, hogy az uniós program eredeti céljainak megfelelően a városokon belüli közösségszervezést támogatták volna, érdemi tevékenység nélkül fideszes haverok zsebébe vándorolt a pénz. Átláthatatlan módon, indokolatlanul tűntek el a százmillliók, miközben a programból kihagyták az önkormányzatot és a helyi független civileket is.

A DK képviselőjelöltje a Régiók Európai Bizottságának tagjaként ezért feljelentést tesz az EU Csalás Elleni Hivatalánál, az Olafnál is. Az EU-s pénzeket is érintő csalás ügyében ugyanis Nagykanizsán közvetlen bizonyítékok állnak rendelkezésre, hogy az uniós forrásokat tisztességtelen versenyben, irányítottan Fidesz-közeli szervezetek kapták meg. Április 3-án ezért is kell leváltanunk Orbán kormányát, hogy ne lehessen tovább következmények nélkül ellopni a tisztességes nagykanizsai embereknek szánt EU-s pénzeket – jelentette ki Horváth Jácint.