A DK kifizeti az „indokolatlanul lassan haladó” biciklis futár bírságát

A DK kifizeti az „indokolatlanul lassan haladó” biciklis futár bírságát

Kálmán Olga (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció kifizeti annak a biciklis futárként dolgozó aktivistájának a büntetését, akit azután bírságoltak meg 75 ezer forintra, hogy részt vett a Margit-hidat lezáró keddi tüntetésen – jelentette be a DK frakciószóvivője.

Kálmán Olga szombati, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy aktivistájukat a demonstráció utáni napokban a rendőrség levélben értesítette, hogy közúti közlekedési szabályok kétrendbeli, kisebb fokú megsértése szabálysértése miatt büntetik meg.

A határozat szerint az aktivista a kerékpárjával szándékosan akadályozta a forgalmat, mert indokolatlanul lassan haladt - tette hozzá a képviselő.

A politikus úgy fogalmazott: a katásoknak előbb elvették a megélhetését, majd adócsalónak kiáltották ki őket, végül pedig meg is bírságolják őket, ha felemelik a szavukat.

Ha a Fidesz azt gondolja, hogy ilyen szabálysértési bírságokkal befoghatja a „joggal felháborodott magyarok száját, akkor már most készüljön egy forró őszre, ha már a lakásokban úgyis hideg lesz a rezsinövelés miatt” – jelentette ki Kálmán Olga.

(MTI)

Címkék: DK, Kálmán Olga