Akcióba lendült a DK a Karmelitánál

Akcióba lendült a DK a Karmelitánál

Akcióban a DK: aktivistái seprűket vittek Orbán Viktor hivatalához, hogy segítsenek a miniszterelnöknek kisöpörni a hazaárulókat. (Fotó: DK Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Söpörjük ki a hazaárulókat!” feliratú transzparensekkel és seprűkkel tiltakoztak péntek reggel a Demokratikus Koalíció aktivistái a Karmelita-kolostor előtt Orbán Balázs, a kormányfő politikai tanácsadójának minapi nyilatkozata ellen.

Mint ismert, a politikai igazgató Ukrajna és 1956 között párhuzamot vonva gyakorlatilag azt állította: felelőtlenség védekezni a katonai agresszió ellen. Az ellenzéki párt azért vitt seprűket Orbán Viktor hivatalához, hogy segítsenek a miniszterelnöknek kisöpörni a hazaárulókat a Karmelitából – közölték. Ezután felszólították az összes fideszest – Orbán Balázstól Orbán Viktorig – hogy takarodjanak a hatalomból, mert ez a mondat azt jelenti: ők nem Magyarországot, hanem a putyini Oroszországot szolgálják. 

Orbán Balázs kijelentését Török Gábor politikai elemző az év legnagyobb politikusi hibájának nevezte, Magyar Péter szerint Orbán Balázsnak még október 23. előtt mennie kell a miniszterelnök mellől. Schmidt Mária szerint „az 1956-os forradalmat és szabadságharcot nem lehet összehasonlítani Oroszország Ukrajna elleni agressziójával”, mi pedig mégiscsak a szabadságharcosok népe vagyunk. Orbán Balázs Ukrajnáról és '56-ról szóló mondatait a legnagyobb nemzetközi lapok is felkapták, nem épp a leghízelgőbb módon. A kijelentés súlyát jól érzékelteti, hogy a jelenleg Észak-Macedóniában tárgyaló Orbán Viktor is percekig beszélt róla a Kossuth rádió kihelyezett alkalmi stúdiójában. A miniszterelnök félreérthetőnek nevezte és hibaként értékelte politikai igazgatója mondatait.