A DK szétküldte Brüsszelben Orbán „kevert fajokról” szóló értekezését

A DK szétküldte Brüsszelben Orbán „kevert fajokról” szóló értekezését

Dobrev Klára (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció elküldte minden európai parlamenti képviselőnek Orbán Viktor tusványosi beszédéből a „kevert fajokról” szóló mondatokat. Ezeket ugyanis korábban nem olvashatták.

Ujhelyi István közölte vasárnap délután, hogy Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetőjeként körlevelet küldött az Európai Parlament összes képviselőjének és asszisztensének, benne egy linkkel, amely a kormányfő tusványosi beszédének írásos összefoglalójára mutatott. A Kovács Zoltán neve alatt jegyzett összefoglaló cikkben azonban az ember hiába kereste a jogos és valós felháborodást kiváltó mondatokat például a „kevert fajú” európaiakról és a „nem kevert fajú” magyarokról, az kimaradt.

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és szóvivője hétfőn a párt Facebook oldalára feltöltött rövid videóban azt fejtette ki, hogy nem lepődtek meg, amiért csak cenzúrázva kapták meg a brüsszeli képviselők a beszédet. Mindenki tudja ugyanis, hogy Európában és általában a nyugati civilizációban elfogadhatatlan a „fajelméleti fejtegetés”. Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője ezért az összes brüsszeli politikusnak elküldte az ominózus részt, „amit Orbánék nem mertek”.

Barkóczi Balázs szerint a magyar miniszterelnök nem ölthet báránybőrt Európában, ez az eset pedig tovább mélyítheti a kormányfő és az Európa közötti szakadékot.