A DK tiltakozik az ellen, hogy a kormány állami tulajdonba vegye az önkormányzatoktól a szakrendelőket

A DK tiltakozik az ellen, hogy a kormány állami tulajdonba vegye az önkormányzatoktól a szakrendelőket

Arató Gergely, a DK képviselője felszólal az Egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 23-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A DK tiltakozik az ellen, hogy a kormány elvegye az önkormányzatoktól a szakrendelőket – jelentette ki Arató Gergely, a párt Kőbánya-Kispesti országgyűlési képviselője vasárnap. A DK frakcióvezető-helyettesi posztját is betöltő politikus a Kispesti Egészségügyi Intézet épülete előtt tartott, online közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, a szakrendelők a helyi polgároké, így a Kispesti Egészségügyi Intézet a kispestieké.

Az elmúlt héten az országgyűlésben 18 órás vita zajlott az egészségügyi törvény módosításáról. A DK követelte, hogy a kormány mondja ki, mi a szándéka a szakrendelőkkel, de „nem voltak hajlandók kimondani, hogy nem veszik el a szakrendelőket” – közölte az MTI által is idézett politikus. Arató szerint a szándék egyértelmű, most felmérik, és valamikor a következő év folyamán végre is hajtják a tervet, így veszélyeztetve a kispestiek egészségét, gyógyulását. A DK frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott, „láttuk az iskolák esetében mit jelent az államosítás”, romló színvonalat, létszámhiányt, lepusztuló épületeket.

– Nem hagyjuk, hogy ez történjen az egészségüggyel is – mondta a képviselő. „A Demokratikus Koalíció ezért mindent elkövet, hogy ne vegyék el a kispestiektől a szakrendelőt, aláírásokat gyűjt, tiltakozik, küzd, mert elfogadhatatlan, hogy a kispestiek egészsége "az őrült kormányzati megszorítások áldozatává váljon” – hangsúlyozta Arató.

Ternyák András, a DK kispesti szervezője kifejtette, az intézményben magas színvonalú, a 21. századnak megfelelő ellátás folyik, köszönhetően annak, hogy az elmúlt években a kispesti önkormányzat csaknem 2 milliárd forintot fordított a fejlesztésekre, ez mind a kispestiek javát szolgálta. Hozzátette: ezt akarják berakni egy nagy közösbe, ahol a legnagyobb károsultak a kispesti polgárok lesznek.