A Dunántúlon mindenütt eső várható

A Dunántúlon mindenütt eső várható

Forrás: met.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a látási viszonyok javulnak, az alacsonyszintű rétegfelhőzet is fokozatosan feloszlik. Eközben azonban nyugat felől tovább terjeszkedik, vastagszik a frontfelhőzet, amely az ország egyre nagyobb részét borítja be.

Rövid (elsősorban szűrt) napos időszakok inkább csak az ország keleti harmadán fordulhatnak elő. Északnyugat, nyugat felől csapadékzóna érkezik, amely napközben lassan kelet felé helyeződik, estére, késő estére várhatóan a Tisza vonaláig jut el.

Miközben keleten addig kicsi a csapadék esélye, a Nyugat-Dunántúlon kiadós mennyiség is hullhat. A délkeleti, keleti, majd késő délutántól a Dunántúlon északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 20 fok között valószínű. A tartósan csapadékos tájakon lesznek az alacsonyabb, míg délkeleten a magasabb értékek.

Címkék: időjárás