A Facebook letiltotta a Mediaworks hirdetéseit

A Facebook letiltotta a Mediaworks hirdetéseit

Fotó: Unsplash/William-Iven

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kiadó a Magyar Távirati Irodához is eljuttatott közleményben tudatta olvasóival, hogy a Facebook letiltotta a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait. A közéleti lapok mellett a számos megyei és városi kiadvány, a Nemzeti Sport, a Mindmegette.hu és a Likebalaton.hu oldalak hirdetései nem jelenhetnek meg a jövőben a közösségi oldalon.

A Mediaworks bár megkereste a Facebook vezetőségét, de nem kaptak konkrét választ a döntés okát illetően. A kiadó vezetősége szerint „az elmúlt hetekben a Facebook terveiről érkezett hírek alapján nyilvánvaló, hogy az amerikai cég döntésének politikai, ideológiai okai vannak.”

A Mediaworks arra biztatta közleményében olvasóikat, hogy a jövőben ne a Facebookon, hanem kizárólag az eredeti internetes címeken keressék tartalmaikat.

Ki védi meg az európai szavazót? | Magyar Hang

Mint megírtuk, érzékelve az uniós szervek nyomását – és persze látva a közfelháborodást, ami különösen a Cambridge Analytica-botránnyal erősödött fel –, a Facebook végül idén januárban bejelentette, hogy szigorítani fogják a politikai hirdetésekre vonatkozó szabályokat. Ennek értelmében a politikai ügyekhez kapcsolódó hirdetéseket engedélyeztetni kell, és feltüntetik azt is, ki fizetett ezért. A szigor alól mentesülnek a „fehér listára” felkerült médiatermék. Ám mint a Hvg.hu megtudta, a cég arra nem látott lehetőséget, hogy Magyarországra is alkalmazza a megbízható médiatermékeket tartalmazó felsorolást, mert túl nagy veszélyét látja a visszaéléseknek. Magyarázatul pedig csak annyit mondtak, hogy Kesma.

A Facebook május 6-án tiltotta le a 48 ezer követővel rendelkező Zsúrpubi Facebook-oldalát, az Alfahírét pedig már hónapokkal ezelőtt.

Ki a Facebook gazdája? | Magyar Hang