Nyilvános belháború az egri Fideszben

Nyilvános belháború az egri Fideszben

Pajtók Gábor fideszes országgyűlési képviselő és Mirkóczki Ádám független – egykori jobbikos – egri polgármester

Fotó: Pajtók Gábor Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A közösségi oldalán kritizálta Pajtók Gábor, a Fidesz áprilisban megválasztott Heves megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője – választókerületi elnök – Oroján Sándort, a kormánypárt helyi közgyűlési frakcióvezetőjét. Pajtók azt írta: az egri közgyűlés már egy ideje a meddő, egyéni ambíciók által túlfűtött politikai csatározások színtere, ami lassan a város működését veszélyezteti. Majd Pajtók keményen nekiment párttársának: „a júniusi közgyűlésen Oroján Sándor az országgyűlési képviselő és a frakció feje felett elvtelen paktumot kötött az MSZP-s Mirkóczki Zitával. Az elvtelen alkuhoz kötődő, szakmaiatlan és törvénysértő közgyűlési döntés miatt az egriek érdekében tárgyalásokat kellett kezdeményeznem Eger polgármesterével. A mai döntés mélységesen elszomorít. Be kell látnunk, hogy Oroján Sándor az értékek helyett az egyéni érdekek mentén politizál, elárulva a választópolgárokat” – fogalmazott Pajtók.

Az országgyűlési képviselő bejegyzését a 24.hu vette észre, amely megjegyezte: a fideszes képviselő a bírálatával szembement pártja íratlan szabályával, amely tiltja a párttagoknak a belső viták és ellentétek nyilvánosság előtti teregetését. Felhívták Pajtók Gábort telefonon, de szabadságára hivatkozva nem reagált a portálnak.

Oroján Sándor a választókerületi elnök bejegyzése alatt válaszolt Pajtóknak. Azt írta: „Ez nem igaz, és végképp nem a nyilvánosság előtt kell a véleménykülönbségeket megvitatni, mert ez a teljes közösségünknek árt. Jobb lenne, ha a frakció tagjaival egyeztetne a vk elnök, Mirkóczki Ádám helyett.

Oroján emellett a saját közösségi oldalán is reagált Pajtók Gábor szavaira. Azt közölte: a Fidesz-KDNP frakcióban senki sem áruló. „A baloldallal nem szövetkeztünk, elvtelen háttéralkut nem kötöttünk” – jegyezte meg.

Az Egriügyek.hu szerint a napokban tárgyalt egymással városi ügyekben Pajtók és Mirkóczki Ádám egri polgármester, amely után a közösségi oldalakon megjelent fényképek alapján közös sajtótájékoztatót is tartottak.