A ferencvárosi expolgármester visszataszító rajzzal gúnyolta Baranyi Krisztinát

A ferencvárosi expolgármester visszataszító rajzzal gúnyolta Baranyi Krisztinát

Bácskai János gúnyrajza (forrás: Mátyás Ferenc – Momentum/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megértem, hogy a bugyimba is be akarnak nézni – ez a felirat szerepelt azon a rajzon, amelyet fideszes Bácskai János, korábbi ferencvárosi polgármester, jelenleg önkormányzati képviselő tett ki az asztalára a kerületi közgyűlés csütörtöki ülésén. A visszataszító karikatúráról készített fotót Mátyás Ferenc ferencvárosi momentumos képviselő osztotta meg a Facebook-oldalán.

Bácskai János neve számos botránnyal, és visszaélésgyanús üggyel fonódott össze, az őszi önkormányzati választáson jelentős hátránnyal maradt alul Baranyi Krisztinával szemben – emlékezetes, hogy a választás napján jelentős mértékű szavazószállítási munka folyt a kerületben, a csalók még a fizikai erőszaktól sem rettentek volna vissza. A bukott polgármester nem volt hajlandó kezet fogni legyőzőjével, és az eredményt jogi úton is igyekezett megtámadni, így Baranyi Krisztina csak késve vehette át hivatalát. Azóta kiderült egyebek mellett, hogy Bácskai János összesen 16 baráti ügyvédi irodával szerződött még polgármesterként. A tizenhatból öt iroda párhuzamosan ugyanarra a feladatra kapott megbízást, az elvégzett munka mennyisége alapján többüknél is felmerül, hogy az nem állt arányban a fizetséggel.

Még el sem kezdődött a testületi ülés, de Bácskai János már bebizonyította, hogy primitív, szexista és mérhetetlenül bunkó. Szégyenteljes viselkedés – írta a fotó mellé Mátyás Ferenc. Bácskai János egyelőre nem reagált a képre. Az utolsó bejegyzéseként Orbán Viktor üzenetét osztotta meg: „Mi azt a világot szeretjük, ahol rendezettség van, ahol a józan ész uralkodik, ahol a törvény az áldozatokat, és nem a bűnözőket védi.”