A fia játékpisztolyával rabolt, pár óra alatt elfogták

A fia játékpisztolyával rabolt, pár óra alatt elfogták

Rendőrök állítják elő 2021. február 15-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon azt a férfit, aki előzőleg fia játékpisztolyával kirabolt egy boltot (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy férfi 2021. február 13-án reggel bement egy szigethalmi festékboltba, fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegette az eladót, és közben az üzlet bevételét követelte tőle. A sértett ijedtében az üzlet hátsó részébe menekült, támadója pedig pénz nélkül távozott – jelentette a rendőrség honlapja.

A Police.hu beszámolója szerint B. Ferenc ezt követően egy szigetszentmiklósi csemegeboltot vett célpontba, ahol ugyanazzal a módszerrel pénzt követelt. Ez alkalommal bevált a fenyegetés, az alkalmazott átadta neki a bevételt, majd a támadó a zsákmányával együtt elmenekült a helyszínről.

A Pest megyei nyomozók azonnal az elkövető nyomába eredtek, adatokat és információkat gyűjtöttek, minden lehetőséget kihasználtak, hogy a lehető legtöbb információhoz jussanak a bűncselekménnyel és annak elkövetőjével kapcsolatban. „Munkájuk hamar igazolódni látszott, pár órán belül azonosították az elkövetőt” – írta a rendőrség.

A beszámoló szerint a szigetszentmiklósi férfi kihallgatása során a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, a bűncselekmény elkövetését elismerte. Elmondta a rendőröknek, hogy fia játékpisztolyát látta meg reggel a kocsijában, innen jött az ötlet, hogy annak segítségével mindenképpen pénzt kell szereznie. A rabolt összegből elmondása szerint megtankolt, gyógyszert és kábítószert is vásárolt. A 26 éves férfivel szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rablási alosztálya – őrizetbe vétele mellett – fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást.