A Fidesz eddigi legsikeresebb aláírásgyűjtése a „Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!”

A Fidesz eddigi legsikeresebb aláírásgyűjtése a „Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!”

A Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíció aláírásgyűjtése (Forrás: Fides/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az eddigi legsikeresebb aláírásgyűjtésnek nevezte a „Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!” petíciót Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a közmédiában. A politikus elmondása szerint alig tíz nap alatt több mint 200 ezer aláírást gyűjtöttek össze.

– Már megtapasztaltuk egyszer, hogy milyenek – fogalmazott Halász János, hozzátéve, hogy 2002-ben, amikor kormányra került a baloldal, azt ígérte, hogy nem emeli a rezsi árát, de két-háromszorosára növelte. Ígérték, hogy nem bántják az adókedvezményeket, de elvették az otthonteremtési támogatást, a családi adókedvezményeket. Azt is ígérték, hogy emelik a béreket, de csökkentették a kereseteket, elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi juttatást, egyhavi bért a közalkalmazottaktól. Halász János szerint tehát „egyszer már tönkretették az országot, nem szabad engedni, hogy ez még egyszer előforduljon”.

A politikus beszélt arról is, hogy a kormánypártok évadnyitó frakcióülésén határozottságot és nagyon sok munkát kért tőlük a miniszterelnök. Szó volt a gazdaság helyzetéről, a migrációs kérdésekről, a járványhelyzet kezeléséről, az oltásról, és a gyermekvédelmi törvényről is. Utóbbival összefüggésben – az Európai Parlament napokban elfogadott állásfoglalása kapcsán – azt mondta, hogy ez egy baloldali többségű társaság, próbálnak segíteni a magyar elvbarátaiknak, de nincs jogkörük ez ügyben.

Halász János az uniós források visszatartását Magyarország zsarolásának tartja, és kijelentette: ez ügyben harcolni fognak a végsőkig, és meg is nyerik a csatát.

(MTI)