A Fidesz ellen induló fideszes nyert Újszentivánon

A Fidesz ellen induló fideszes nyert Újszentivánon

A jelöltek plakátjai Újszentivánon (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bodó Imre nyerte a polgármesterválasztást vasárnap a Csongrád-Csanád megyei Újszentivánon – értesült a Magyar Hang. A független jelölt a voksok 36,6 százalékát szerezte meg, míg a szintén független Binszki Olivér 32,8 százalékot szerzett. A Fidesz-KDNP színeiben induló Ulbert Mónika harmadik lett, a szavazatok 24,8 százalékával.

A településen azért kell július 3-án időközi választást tartani, mert a polgármestert, Putnik Lázárt és két társát februárban letartóztatta a NAV különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és hűtlen kezelés miatt, nem sokkal később pedig rendkívüli ülésen feloszlatta magát a testület. Ennek az ügynek a központjában egy jelentősen túlárazva megépített munkásszálló áll, de más botrányok is borzolták az újszentiváni kedélyeket: jogerős ítélet született például a szerb-magyar kettős állampolgárokból álló fiktív lakcímre bejelentett fantomszavazók ügyében, és jelenleg is zajlik a nyomozás a kizárólag papíron bejelentett közmunkások, valamint a településen kurtán-furcsán eltűnő tao-pénzek kapcsán is.

A Fidesz-KDNP színeiben Ulbert Mónika indult, aki mellett a kormánypártok szegedi jelöltje, az április 3-án a körzetét elvesztő Bartók Csaba, valamint Varga Judit Igazságügyi miniszter és Kósa Lajos országgyűlési képviselő kampányoltak. Bodó Imre korábban parlamenti képviselő és járási hivatalvezető volt és érdekesség, hogy korábban a Fidesz helyi szervezete őt szavazta meg a kormánypártok indulójának. Azonban „felsőbb szinteken” mégis úgy határoztak, hogy Bodó helyett Ulbert kapja meg a narancslogót.