A Fidesz-frakció női politikusai Jakab Pétert bírálták

A Fidesz-frakció női politikusai Jakab Pétert bírálták

Jakab Péter (Jakab Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nemrég látott napvilágot, hogy a Jobbik egyik politikusa a gyanú szerint szexuálisan zaklatta a párt egyik munkatársát. A zaklatás minden formáját – pártpolitikától függetlenül – elítéljük és együttérzünk az áldozattal – erről írtak pénteki közleményükben a Fidesz új parlamenti frakciójának női tagjai pénteki közleményükben.

Egy hete derült ki: Szilágyi György, a Jobbik volt alelnökének 24 éves élettársát megpróbálhatták megerőszakolni egy tavaly decemberi pártrendezvényen. A nő állítása szerint a helyszínen rázárták az ajtót a támadóval, és végül csak az mentette meg őt az erőszaktól, hogy az egyik jobbikos politikus addig dörömbölt az ajtón, amíg azt ki nem nyitották. A Jobbik viszont azt állítja: a helyszínen tartózkodók semmilyen erőszakos cselekményt nem láttak a rendezvényen. Jelenleg annyi biztos, a rendőrség személyi szabadság megsértése miatt indított nyomozást az ügyben. 

A fideszes politikusok közleményükben arra is kitértek, elfogadhatatlannak tartják, „hogy a Jobbik vezetése Jakab Péterrel az élen a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse meg az elkövetőt a következményektől”. A kormánypárti képviselők állításával ellentétben Jakab Péter Jobbik-elnök cáfolta, hogy végig tudtak volna az esetről, ahogy azt is, hogy megnehezítették volna a párton belüli etikai eljárás megindítását, továbbá jogi eljárás megindítását helyezték kilátásba a felsoroltakat állító sajtótermékekkel szemben.

 A kormánypárti közleményt egyébként az alábbi kormánypárti politikusok írták alá: Dunai Mónika, Selmeczi Gabriella, Vitályos Eszter, Bartos Mónika, Csöbör Katalin, Czunyiné Bertalan Judit, Illés Boglárka, Kállai Mária, Koncz Zsófia, Mátrai Márta, Molnár Ágnes, Szabó Tünde, Varga Judit, Juhász Hajnalka.

 

 

 

Címkék: Jakab Péter