A Fidesz is lemondásra szólította fel Szekszárd fideszes polgármesterét

A Fidesz is lemondásra szólította fel Szekszárd fideszes polgármesterét

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester sajtótájékoztatót tart a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodás aláírása után Szekszárdon 2016. február 23-án. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Máté Péter, a Fidesz helyi frakcióvezetője lemondásra szólította fel Ács Rezsőt, a szintén Fidesz-színekben megválasztott szekszárdi polgármestert – derül ki a megyei hírportál, a Teol.hu beszámolójából. Pénteken ugyanis zárt ülésen tárgyalták újra a képviselők a május 25-én hozott döntéseket. Máté Péter a követelését azzal indokolta, hogy a polgármester akadályozza a város működését.

Mint írják, a zárt tanácskozáson Ács Rezső polgármester több mint 30 napja fennálló összeférhetetlenségi ügyét tárgyalták. A döntés előzménye, hogy a testület már a májusi ülésen minősített többséggel elfogadta a polgármester tisztségének megszüntetéséről szóló határozatot.

A megyei portált tájékoztató Fidesz-frakcióvezető szerint a hivatalt érintő korábbi vizsgálat alapján a Škoda Superb típusú polgármesteri autó használatával kapcsolatban visszaélés eshetősége vetődött fel, mivel az autót a polgármester felesége sajátjaként használta, azzal havi 3-6 ezer kilométert tett meg.

A közgyűlés – a fideszes vezetésű Pénzügyi Bizottság jelentése alapján – arra szólította fel a polgármestert, hogy nyolc napon belül igazolja a gépjármű használatának szabályos mivoltát, ám ezt nem tette meg június 6. napjáig. Ezért az önkormányzat kötelezi, hogy fizessen meg egy összegben 2 millió 843 ezer 744 forintot. Emellett az autó használatának azonnali megvonásáról is döntöttek.

Bomba Gábor, a szekszárdi közgyűlés ellenzéki frakcióvezetője a közösségi oldalán ezt azzal egészítette, hogy a Pénzügyi Bizottság szerint az autót a „polgármester felesége sajátjaként használta, és nem számolt el a költségekkel. Azonban úgy tűnik, az autó önvezető, mert a polgármestert hátrahagyva eltűnt a hivatal parkolójából”. Az Éljen Szekszárd (ÉSZ) vezetője emlékeztetett: az ÉSZ már több alkalommal felszólította a Fidesz-KDNP polgármesterét a lemondásra, és a mai nap a Fidesz frakcióvezetője is csatlakozott hozzánk – fogalmazott bejegyzésében.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.