A Fidesz kampányt indít azzal, hogy a „baloldal oltásellenes”

A Fidesz kampányt indít azzal, hogy a „baloldal oltásellenes”

Hollik István telefonos interjú közben 2020. szeptember 15-én (Fotó: Hollik István Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz online kampányt indít annak érdekében, hogy meggyőzze az embereket, ne higgyenek az oltásellenes baloldalnak – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken, az MTI-nek nyilatkozva.

Hollik István úgy fogalmazott, a Fidesz a kampányában be akarja mutatni, mekkora felelőtlenség az, amit a baloldal csinál, „hiszen az az oltásellenes politika, amit folytatnak, az emberéletekbe kerül”. „Minden olyan emberélet a baloldal lelkén szárad, amelyről azért kellett lemondani, mert az illető hallgatott a baloldalra és nem vette föl a felajánlott vakcinát” – jelentette ki a kormánypárti politikus.

Kiemelte, a kampány keretében készült, a Fidesz Facebook-oldalán már elérhető első videó a „baloldal kétszínűségével szembesíti a magyar embereket”. Hollik István aláhúzta: amíg a baloldal petíciót indít, illetve bizalmatlanságot kelt egyes vakcinákkal szemben, „azaz másokat lebeszélnek egyes vakcinákról, lebeszélnek arról, hogy bizonyos típusú vakcinákat elfogadjanak, addig maguknak beadatják az oltást, mint ahogy azt Gyurcsány Ferenc is tette csütörtökön”.

A magyar parlamenti pártok között amúgy nincsenek oltásellenesek, sőt, mindannyian az oltásra buzdítanak. Gyurcsány Ferenc például így biztatott oltásra csütörtökön: „Megér tíz percet, egy órát, ha utazni kell akkor pár órát az élet! Oltassák be magukat! Regisztráljanak! Vigyázzanak magukra, vigyázzanak a többiekre!” Az elmúlt hetekben ugyanakkor a kormánypropaganda állandó eleme lett az „oltásellenes baloldal”.

A Demokratikus Koalíció valóban tiltakozott év elején a kínai oltóanyag használata ellen, annak ellenőrizetlen háttere miatt. Azt azonban nem mondták, hogy ne oltassák be magukat az emberek, vagy ne fogadják el azt az oltóanyagot.

A párt akkor azzal indokolta az akciót, hogy a kormány ezzel alááshatja az oltásokba vetett „amúgy is ingatag bizalmat”, ami miatt végül még kevesebben oltatják be magukat. „A DK oltáspárti politikai közösségként viszont fontosnak tartja, hogy minél többen beoltassák magukat, ezért szeretnénk megakadályozni, hogy a kínai vakcina kormányzati propagálása miatt még inkább csökkenjen az oltási hajlandóság” – mondta akkor Varga Zoltán a párt parlamenti képviselője.