A Fidesz-székháznál üzent a Momentum a kormánypártoknak

A Fidesz-székháznál üzent a Momentum a kormánypártoknak

Momentum Mozgalom a Lendvai utcai székháznál

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovarisi konyec, azaz Vége, elvtársak! - feliratú molinót feszített ki a Momentum Mozgalom a Fidesz Lendvai utcai székházánál.

A lehallgatási botrány a rendszerváltás utáni magyar poltikatörténet egyik legsötétebb fejezete. A Fidesz ugyanúgy viselkedik, mint a szocializmus idején a pártállam - írta Facebook-oldalán a Momentum Mozgalom, amely a mai akciójáról - amelyen mások mellett Kerpel-Fronius Gábor, Orosz Anna és Hajnal Miklós is részt vett - egy videót is feltöltött.

A párt szerint a Fidesz most már abban is a szocialista pártállam nyomdokaiba lép, hogy ÁVH-s módszerekkel az általa veszélyesnek titulált újságírókat, ellenzéki politikusokat, aktivistákat lehallgatja, megfigyelteti.

- Sem jogilag, sem erkölcsileg nincs rendben civilek, újságírók, politikai ellenfelek lehallgatása. Egy európai jogállamban ilyen botrány után lemondanak a felelősök. Épp ezért követeljük a kormány lemondását! Viszont tudjuk, hogy ezt nem fogják megtenni, ezért olyan üzenetet küldtünk nekik, amit ők is értenek - írták az orosz nyelvű üzenetre utalva