A fideszes nyugdíjas szervezet aggódik a kormányfő súlya miatt, és fogyókúrára ítélné Orbán Viktort

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kicsi a valószínűsége, hogy Orbán Viktor örül annak az egészsége miatt aggódó levélnek, amely tegnap jelent meg az Országos Sajtószolgálat (OS) közleményei között.

A „Levél a feleségnek” címmel közölt iromány szerzője a miniszterelnököt rajongásig tisztelő Honfoglalás 2000 Egyesület elnöke. A 30-32 nyugdíjast tömörítő szervezet közleményét olvasva először az vetődik fel az emberben, hogy a Hírcsárda oldalára tévedt, de aztán kénytelen rájönni, hogy a levelet jegyző Szilvásy György elnök – aki nem azonos az Antall-kormány egykori helyettes államtitkárával, illetve a később szocialista kormányokban vezető tisztségeket betöltő politikussal – valóban komolyan aggódik a miniszterelnök túlsúlya miatt, s ezért ragadtatta magát a kormányfő feleségéhez, Lévai Anikóhoz címzett, legalábbis furcsa hangvételű levél megírására. 

Szilvásy egyébként igen aktív, 2015 decemberében például a Hír Tv-ben beszélt arról, hogy petíciót adtak át a német nagykövetségnek, amelyben Angela Merkel szövetségi kancellár lemondását követelték, mert migránsokat akar betelepíteni az unióba. De már ebben az évben is nyolc közleményt juttattak el az OS-hez. Az egyikben Trianonról emlékeztek meg, egy másikban a Niedermüller Péter polgármester emlékezetes és sokak által vitatott kijelentését követően Gendermüllernek nevezték a politikust, egy harmadikban pedig bejelentették, hogy az egyesületük által alapított Társadalmi Bíróság feljelentette Karácsony Gergely főpolgármestert, mert véleményük szerint „gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés, sőt, számos haláleset is történt az egyik fővárosi szociális otthonban”, amiért a főpolgármestert teszik felelőssé.

Az alábbiakban minden további kommentár és változtatás nélkül közöljük a szervezet közleményét:

„Honfoglalás 2000 Egyesület: Levél a Feleségnek

A civil szervezet és a magyarok milliói tisztelik, szeretik az elért eredményes munkája miatt is a Miniszterelnök Urat. Úgy gondoljuk, hogy aki egy ország döntő többségének bizalmát élvezi, annak kötelessége odafigyelni egészségére, például a napi kalória bevitelre, nem kockáztathatja egészségét súlyfölösleggel, de a róla kialakult – úgymond látképre is vigyáznia kell.

Jelen levelünkben arra kérjük Orbán Viktorné Asszonyt, hogy továbbra is viselje gondját férjének, és beszélje meg vele, hogy az XXL méretű öltönye helyett a karcsúbb, XL-t részesítse előnyben. A Miniszterelnök Úr sportember, rajong a fociért, bizonyára jól érzi magát a fiatalok társaságában, ugyanakkor jó példát kell felmutatnia kondíciója tekintetében is!

Magyarország kis ország, de miniszterelnökünknek köszönhetően súlyunk, befolyásunk megnőtt a nagyvilág szemében! Ezt a pozíciót szeretnénk megtartani, ezért bátorkodunk levelünket eljuttatni a címzetthez. A Miniszterelnök Úr Európa meghatározó személyisége,s figyel rá az egész Világ!

Bízunk benne, hogy jó szándékból fakadó levelünket sem Orbán Úr, sem pedig kedves Felsége nem érti félre! Jó egészséget, és további sikeres ország-építő munkát kíván az Orbán családnak:

Szilvásy György, elnök, a Honfoglalás 2000 Egyesület tagsága nevében is.”