A fideszes polgármester szerint elvárható, hogy hatmilliós jutalmat kapjon

A fideszes polgármester szerint elvárható, hogy hatmilliós jutalmat kapjon

Fót (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hathavi illetményét kapja meg várhatóan jutalomként Fót fideszes polgármestere – értesült a Népszava. Vass György a lapnak azt mondta, a csaknem hatmillió forint jár neki, mivel nyereségesen vezeti az önkormányzatot. Arról is beszélt, hogy az önkormányzat és intézményeinek alkalmazottai idén két havi jutalmat kaptak. – Ha együtt sírunk, együtt nevetünk, akkor talán elvárható, hogy valamit adjon a képviselő-testület a polgármesternek is, ha elégedett a munkájával – fogalmazott.

A polgármester a lapnak azt is elárulta, a mostani pénzből két helyi horgászegyesületet, illetve a református és a katolikus egyházat is támogatja. – Egy részét megtartom, természetesen – hangsúlyozta Vass György. Azt még nem döntötte el pontosan mennyit, ezzel megvárja, amíg a képviselők megszavazzák a jutalmat. Annak – mint mondta – nagyon kicsi az esélye, hogy a nemek kerülnének többségbe. Arra a kérdésre, hogy jelenlegi gazdasági helyzetben, a spórolások közepette, politikailag jó döntés-e felvenni a jutalmat, Vass visszakérdezett: „Milyen gazdasági helyzetről tetszik beszélni?“ Úgy folytatta, hogy a takarékossági intézkedéseknek szerinte semmi közük a gazdasági helyzethez, ettől függetlenül „normálisan takarékoskodunk“. Példaként említette, hogy Fót önkormányzati óvodáiban, bölcsődéiben 22 fok lesz, szemben a 19-20 fokos ajánlásokkal, amit viszont alkalmazni fognak a többi intézményben.

Négy nem fideszes tag van a 12 fős testületben. Egyikük, Vargha Nóra elmondta, elvi okokból sem támogatja polgármesterek jutalmazását, a jelenlegi gazdasági helyzetben azonban „amikor az önkormányzat munkatársai tíz órákat dolgoznak azon, hogy hogyan lehet spórolni, akkor semmilyen helye nincs semmilyen jutalomnak“. A pénzügyi bizottságban az összes fideszes megszavazta a jutalmat, de Varga szerint ők is megosztottak a kérdésben.

Vass 2021 júniusában is kapott jutalmat, szintén hathavi illetékét. Ezt többek között ezzel indokolták: „a polgármester a pandémia alatt az idősek, a rászorulók és az egész város lakosságának helyzetét figyelemmel kísérte, tartotta a kapcsolatot a megfelelő szervekkel.”