A fideszesek negyede elutasítja a melegellenes törvényt

A fideszesek negyede elutasítja a melegellenes törvényt

A 26. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Fővám téren 2021. július 24-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Teljesen megosztja a társadalmat a homofóbtörvény - derült ki a Medián friss felméréséből, amelyet a HVG360 ismertetett.

A Medián azt is megkérdezte, mi lenne, ha „úgy, mint Angliában, Magyarországon is népszavazást tartanának arról, hogy kilépjünk az Európai Unióból, vagy az EU tagja maradjunk”.

A válaszadók csaknem kétharmados arányban mondták, hogy ebben az esetben biztosan elmennének szavazni, és az utóbbiak nagy többsége, 79 százaléka a bennmaradásra voksolna (13 százalék kilépne, 8 százalék bizonytalan).

A pedofiltörvény viszont megosztja a társadalmat: a helyeslők és az elutasítók aránya majdnem fele-fele, de azok vannak kis többségben, akik elfogadják, hogy a jogszabály jól szolgálja a gyermekvédelem ügyét.

Erős generációs törésvonal is kirajzolódik, ugyanis 30 éves kor alatt minden más korcsoporttól eltérően abszolút többségben vannak a törvény ellenzői.

A kormánypártiak és az ellenzékiek viszonya a homofóbnak is minősíthető pedofiltörvényhez szinte tükörképe egymásnak: az előbbiek kétharmada támogatja, az utóbbiak kétharmada elutasítja.

A fideszesek negyede is a kritikus csoportba tartozik. Másrészt az ellenzékiek több mint negyede helyesli a törvényt, ez viszont azzal magyarázható, hogy a Jobbik-szavazók közül minden második pozitív választ adott.