A főpolgármester tudta nélkül építkeznek a Ligetben

A főpolgármester tudta nélkül építkeznek a Ligetben

Karácsony Gergely (Fotó: a főpolgármester Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gulyás Gergelyt szólították meg a Facebookon közzétett nyílt levelükben Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor városvezetők. A főpolgármester, illetve helyettese arra hívták fel a figyelmet: a tudtuk nélkül indult meg építkezés a Városligetben, ezt pedig felháborítónak tartják.

Ezúttal a városligeti hőlégballon ügyéről van szó, a területként kijelölt Mimóza-dombot a Városliget Zrt. már el is kordonozta, kidolgozva egy látványtervet egy vendéglátóhelyhez is.

A városvezetők emlékeztettek, hogy Orbán Viktor 2019 októberében még ezt mondta: „Magyarország kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit Budapest felelős vezetői nem akarnak. Várjuk, sőt kérjük is, hogy a közgyűlés hozzon egyenként döntéseket, és mondják azt, hogy ez kell, ez nem kell. Ha azt mondják, hogy nem kell a Liget-beruházás, akkor nem lesz Liget-beruházás.”

Karácsonyék most arra kérik Gulyás Gergely minisztert, szóljon Baán László miniszteri biztosnak és a Városliget Zrt.-nek, hogy ne „bojkottálják” a kormányfőt. Azt szeretnék, hogy a nemkívánt épületeknél a kordonokat kezdjék el lebontani, ha pedig ezt nem teszik, a főváros saját hatáskörben fog intézkedni. A főpolgármester és helyettese leszögezték, ők ezt a vendéglátóhelyet a Liget zöldfelületei kárára nem akarják. De ellenzik az „állandóra berendezett vurstlit”, a „tömegeket odavonzó fizetős hőlégballont” is.

„A Városligetben a park maga az élmény. A túlterhelt, pandémiás időszakban is túlzsúfolt park nem élmény, hanem kockázat. Kérem intézkedjen, vagy mi fogunk intézkedni. Reméljük ez így egyértelmű és egyenes beszéd” – szögezték le az ellenzéki városvezetők.