A főszerkesztő kirúgása után távozott egy vezető szerkesztő is a 168 Órától

A főszerkesztő kirúgása után távozott egy vezető szerkesztő is a 168 Órától

A 168 Óra című hetilap új főszerkesztővel megy tovább Fotó: Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beadta felmondását Herskovits Eszter a 168 óra hetilap egyik vezető szerkesztője, amelyet a kiadó már tudomásul is vett – értesült a 24.hu a távozó szerkesztőtől.

A 12 éve a lapnál dolgozó Herskovits Eszter a portálnak azzal indokolta a felmondását, hogy az új felállásban nem tudná a munkáját a korábbi szakmai lelkesedéssel végezni. – Nem értek egyet Rózsa Péter menesztésével, de biztos vagyok benne, hogy amíg a kollégáim ott dolgoznak a 168 óránál, addig nem lesz irányváltás – tette hozzá a 24-hu-nak.

Rózsa Péter főszerkesztőt szerdán menesztették. A Média1 médiapiaci szakportál szerint az volt a felmentés oka, hogy a lapban Orbán Viktor miniszterelnök családját ábrázoló fénykép került illusztrációként egy cikkhez. A portálnak nyilatkozó Milkovics Pál vezérigazgató azt mondta, azért tartja elfogadhatatlannak, morálisan aggályosnak a kép közlését, mert a felvételen a miniszterelnök fiatalkorú gyermeke is látható, továbbá a vezérigazgató véleménye szerint „a kép a kormányfő családjához nem kapcsolódó szöveghez használták fel illusztrációnak”.

A Media1 még arról is ír több forrásra hivatkozva, hogy számos újságos elárusítóhelyen, terjesztőponton szokatlanul nagy érdeklődés volt a 168 Óra friss lapszáma iránt, úgy tudja, gyakorlatilag rekord eladásokat produkál a termék. A friss lapszám egyébként borítóján Orbán Viktort és Mészárost Lőrincet, Felcsút gázszerelőből lett dollármilliárdosát kisdedként ábrázolva jelent meg: egy nő a kezében tartja a kormányfőt és barátját, mintha csak szoptatni készülne a két ismert férfit gyerekkorában. Milkovics Pál azonban azt állítja, nem a címlap miatt döntött a főszerkesztő kirúgása mellett.

Rózsa Péter csütörtökön megszólalt a Magyar Nemzet néven megjelenő lapnak, és csak annyit mondott, hogy nem érzékelt politikai befolyásolási kísérletet a lapjánál.