A Fővárosi Közgyűlés nem támogatta a szakrendelők átadását

A Fővárosi Közgyűlés nem támogatta a szakrendelők átadását

A Fővárosi Közgyűlés ülése a Városházán 2023. március 29-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fővárosi önkormányzat egyhangúan úgy döntött szerdai ülésén, hogy nem támogatja a főváros két járóbeteg-szakellátásának állami kézbe adását. A képviselők döntöttek arról is, hogy fél évre kitilthatók lesznek a budai Várból a közlekedési szabályszegést elkövető taxisok.

A közgyűlés Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára úgy döntött, továbbra is támogatja, hogy a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei által működtett járóbeteg-szakellátások változatlanul a fővárosi önkormányzat fenntartásában működjenek legalább a jelenlegi központi költségvetési támogatás megtartásával.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgatója korábban felvetette a járóbeteg-szakellátás állami kézbe vételét. A főváros jelenleg két ilyet üzemeltet: a hajléktalan-ellátás részeként a nőgyógyászatot és pszichiátriát, szoros kapcsolatban a hajléktalan-ellátás többi intézményével. A főpolgármester előterjesztése szerint a két szakellátás államosítása szakmailag, az érzékeny ellátotti célcsoport biztonságos, személyre szabott egészségügyi ellátása érdekében nem támogatandó.

A közgyűlés többsége úgy döntött, módosítják a parkolási rendeletet és a jövőben fél évre kitilthatók lesznek a budai Várból a vári védett övezetben közlekedési szabályszegést – közlekedési szabálysértést, a közösségi együttélés közlekedési jellegű szabályainak megsértését vagy más, közigazgatási szankcióval sújtható szabályszegést – elkövető taxisok.

(MTI)