A Fővárosi Törvényszék elnöke elismerte, hogy találkozott Schadl Györggyel

A Fővárosi Törvényszék elnöke elismerte, hogy találkozott Schadl Györggyel

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Egy cikksorozat margójára” címmel rövid közleményt jelentetett meg a Fővárosi Törvényszék belső hálózatán Tatár-Kis Péter, a Fővárosi Törvényszék elnöke – írja a 444.hu. A csak a bírósági dolgozók számára hozzáférhető írásban az elnök arra a cikkre reagál, amelyben a 444.hu a Schadl–Völner-ügy nyomozati iratai alapján azt állította, hogy találkozott Schadl Györggyel, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) azóta letartóztatásban lévő elnökével.

A lehallgatott beszélgetés szerint Schadl azt kérte Tatár-Kis Pétertől, hogy rúgjon ki egy bírót, aki kellemetlenségeket okozott neki. A bíróság vezetője az iratok szerint azt mondta, hogy kirúgni nem tudja, ám „visszavonhatja a csoportvezetői megbízását, illetőleg el tudja érni, hogy ne érezze jól magát a munkahelyén”. Tatár-Kis a dolgozóinak írt közleményében elismerte, hogy „valóban fogadta Schadlt”.

Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a beszélgetés során nem kapott olyan kérést, hogy a bírót a tisztségéből fel kellene menteni. „Ilyen kérés esetén azt határozottan visszautasítottam volna és a szükséges lépéseket is megtettem volna” – olvasható Tatár-Kis közleményében, aki azt is tagadta, hogy a bíró ellehetetlenítéséről beszélt volna.