A gazdatüntetés szervezője arra kéri a traktorral indulókat, hogy várják meg a döntést a tűzijátékról

A gazdatüntetés szervezője arra kéri a traktorral indulókat, hogy várják meg a döntést a tűzijátékról

A gazdatüntetést szervező Szabó Bálint az augusztus 20-án közzétett Facebook-videójában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az országos gazdademonstrációra készülünk, de arra kérünk minden gazdát, aki traktorral indulna neki, hogy várjanak”, amíg hivatalosan bejelentik, hogy elmarad a tűzijáték – üzente egy Facebook-videóban a demonstráció szervezője. Szabó Bálint szerint erre azért van szükség, mert egyetlen követelésükből sem engednek, így abból sem, hogy a pesti alsórakpartot foglalják el.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a rendőrség többször is elutasította a főszervező területfoglalási engedélykérelmét, mert a rakpartot az augusztus 20-i tűzijáték miatt már lefoglalták.

Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő – akit korábban máig vitatott körülmények között választottak a hazai kacsa- illetve lúdszövetség elnökévé – országos gazdatüntetést hirdetett meg augusztus 20-ára, hogy felhívja a figyelmet az aszály miatt károsult gazdákra. A szervező állítása szerint az ország több pontjáról 1800 mezőgazdasági gép indul majd meg Budapest felé, hogy elfoglalják a rakpartot egészen augusztus végéig. Az esemény Facebook-oldalán összesen mintegy 850 ember jelezte részvételét.