A gödi Samsung-gyárban szivárgott az elektrolit, de csak úgy derült ki, hogy a polgármester rákérdezett

A gödi Samsung-gyárban szivárgott az elektrolit, de csak úgy derült ki, hogy a polgármester rákérdezett

Balogh Csaba (Fotó: Balogh Csaba Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Göd polgármestere, Balogh Csaba a közösségi oldalán írta meg, hogy szivárgott az elektrolit a Samsung SDI telephelyén – vette észre a 444. A dolog pikantériája, hogy erről nem tájékoztatták a polgármestert, ő is egy pletyka nyomán kezdett érdeklődni a gyárnál, ahol megerősítették a szivárgásról szóló híreket.

– Felhívtam a kapcsolattartásért felelős személyt, aki meglepődött, hogy ilyen jól informált vagyok, majd megígérte, hogy akkor ezután engem is folyamatosan tájékoztatni fog a fejleményekről – tette hozzá a polgármester.

– Polgári védelemért hogy legyek felelős, ha a veszélyes anyagokkal foglalkozó gyár nem tartja a katonás rendet pont, amikor a leginkább kellene? – tette fel Balogh a költői kérdést, majd még arról írt, hogy információi szerint a szivárgás kismértékű volt, és a telephelyen belül kezelték.

A polgármester egy későbbi kommentben tisztázta is, hogy sikerült elhárítani a problémát. – Egy új tartályt próbáltak beüzemelni, ami nem zárt rendesen. Azt most megoldották, az elhárításért felelősök levonultak a helyszínről – nyugtatta a lakosságot.

Mint korábban megírtuk, az ellenzéki gödi önkormányzatot húsba vágóan érintette, hogy tavaly, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején a kormány egy rendelettel különleges gazdasági övezetnek nyilvánította a Samsung-gyár területét, így a gyártól származó jelentős iparűzésiadó-bevétel a fideszes vezetésű megyei önkormányzathoz kerül. Most ez a megyei önkormányzat osztja szét az adóbevételt több település között.