A gyalogosoké és bicikliseké lesz a rakpart a húsvéti hosszú hétvégén

A gyalogosoké és bicikliseké lesz a rakpart a húsvéti hosszú hétvégén

(Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A húsvéti hétvégén – pénteken reggel 6 órától húsvét hétfőn este 7 óráig – nem az autósoké, hanem újra a gyalogosoké és a bicikliseké lesz a pesti rakpart a Margit híd és a Közraktár utca között.

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a járványhelyzetre tekintettel folyamatosan figyelmeztetni fogják az ott lévőket a járványügyi szabályok betartására, a maszkviselés fontosságra és a távolságtartásra. A szabályok betartása mellett a főváros azon az állásponton van, hogyha nem nyitja meg a rakpartot, teret biztosítva a szabadidős tevékenységekhez, akkor Budapest más zöld területein gyűlnek össze túl sokan, mint múlt hétvégén például a Margitszigeten vagy a Városligetben.

Karácsony Gergely főpolgármester egyúttal arra kérte levélben Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitányt, hogy a húsvéti ünnepi hétvégén a rendőrség kollégái is fokozottan segítsék és figyeljék a maszkviselés és a távolságtartás szabályainak betartását különös tekintettel a Margitszigetre és a rakpartra.

A főváros sajtóosztálya felidézte, hogy Budapesten közel 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is lehet a szabályok betartásával sétálni vagy sportolni.

Címkék: Budapest, főváros, rakpart