„A halott állat a jó állat” – Litkai Gergely a Fertő tó tönkretételéről

„A halott állat a jó állat” – Litkai Gergely a Fertő tó tönkretételéről

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sikerül-e majd vajon üzemeltetőt találni a Fertő tó partjára épülő betonkomplexumhoz, netán Fejér megyéből érkezik majd? – veti fel többek között ezt a kérdést Litkai Gergely. A humorista a Greenpeace által közreadott videóban mintegy 10 perces tárlatvezetést tart Sopronban, ahol a Fertő Part nevű beruházást végző Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. szervezett meglehetősen manipulatív kiállítást. 

Jellemző, hogy a beruházás előtti felvételeken mind téli fotók láthatók, míg a beruházás vizionált kész állapotáról mutatott képek üde, kora nyári környezetbe kerültek. A madarak védelme résznél pedig olyan poszátát mutatnak be, ami nem is él a környéken. 

A keserédes videó itt megtekinthető: 

A Greenpeace eközben új honlapot indított a Fertőről, és arról, hogyan veszélyezteti a terület különleges természeti értékeit a tervezett beruházás. Egy idővonalon pedig az is végigkövethető, hogy mit tettek eddig az ügyben a tiltakozó civilek, és milyen aggályokat fogalmaztak meg a beruházással kapcsolatban a nemzetközi szervezetek, köztük az Európai Unió és az Unesco testületei. A greenpeace.hu/ferto oldalon most mindenki csatlakozhat, aki tenni szeretne a Fertő tó, és hazánk megmaradt természetes területeinek védelméért.