A harmadik hullám véget ért, az operatív törzs is visszavonul

A harmadik hullám véget ért, az operatív törzs is visszavonul

Galgóczi Ágnes az operatív törzs tájékoztatóján

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Véget ért a harmadik hullám, így az operatív törzs sem tart több sajtótájékoztatót rendszerszinten a jövő héttől – közölte Kiss Róbert rendőr alezredes a pénteki sajtótájékoztatón. Néhány hete már csak egy héten két alkalommal, kedden és csütörtökön számoltak be a friss adatokról, eseményekről, jövő héttől pedig már ezzel sem kell kalkulálni.

Kiss Róbert azt is elmondta, hogy a járványügyi adatokról hétvégén nem, csak hét közben adnak majd hírt (ez lesz az úgynevezett készenléti jellegű adatszolgáltatás), és ajánlotta mindenki figyelmébe a koronavírus.gov.hu oldalt. 

Kiss Róbert rendőr alezredes arról is beszámolt, hogy az újabb lazítások értelmében már falunapokat is lehet tartani, ezeken egy időben 1 500 ember tartózkodhat akár védettségi igazolvány nélkül is. Hozzátette, hogy zenés-táncos rendezvényeket is lehet már tartani, ezekre azonban csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője megerősítette, hogy vége van a járványnak, hiszen a koronavírus örökítőanyagának a szennyvízben mért koncentrációja is a 2020 nyári értékre csökkent. Azonban annak érdekében, hogy megelőzzük a járvány esetleges őszi fellobbanását, ahhoz fontos folytatni az oltást, ezért kérte, hogy minél többen vegyék fel az oltást, a másodikat is.

Arra is kitért, hogy elkezdődött a 12-15 évesek oltása is, a szülők regisztrálhatnak a gyerekük adataival, Pfizerrel oltják őket.

Nagy, a tavalyihoz hasonló búcsúzkodás ezúttal nem volt, Müller Cecília országos tiszti főorvos nem is vett részt a sajtótájékoztatón.