A hegyekben vékony hólepel is kialakulhat

A hegyekben vékony hólepel is kialakulhat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reggel mindenhol kisüt a nap, majd délkelet felől felhősödés kezdődik, délutánra az ország nagy részén már borult lesz az ég; a legtöbb napsütés az északi megyékben és a Tiszántúlon várható – írja vasárnapi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint késő délutántól, estétől nagyon gyenge intenzitású csapadék is érkezik: az Alföldön eső, a Dunántúlon havaseső várható, főként a hegyekben vékony hólepel is kialakulhat. Intenzívebb csapadék inkább csak éjszaka lehet. A Dunántúlon néhol megélénkül a délkeleti szél, keletebbre mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között várható, az északi völgyekben azonban hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint vasárnap erős fagyokra kell készülni hajnalban, felerősödhetnek mind a kopásos, mind az ízületi fájdalmak. A nap második felében már gyenge melegfronti tünetek jelentkezhetnek, fáradtabbak, tompábbak lehetünk, csökken a koncentráló-képesség. Fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, ami a szeles tájakon felerősödhet. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk rétegesen.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, vasárnap délután a déli, középső, majd északi tájakon számíthatunk helyenként kevés hóra, havas esőre, néhol ónos esőre, ami rendkívül csúszóssá teheti az utakat. Az ország északi felén a Dél-Dunántúlon élénk, erős keleties szél csökkentheti a menetstabilitást. A reggeli, délelőtti órákban az ország északi részén még napsütésben lehet részünk, vezetés közben szükség lehet napszemüvegre.

Címkék: időjárás