A hódmezővásárhelyi Fidesz Márki-Zay Pétertől várja a kisposták megmentését

A hódmezővásárhelyi Fidesz Márki-Zay Pétertől várja a kisposták megmentését

A Magyar Posta épülete Héderváron (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Védje meg a város a kispostákat! – ezzel a felütéssel kezdődik a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezetének Facebook-posztja. Ebben felszólítják Hódmezővásárhely városvezetését, „hogy tüntetések helyett cselekedjen, mentse meg az ideiglenes bezárástól a három érintett vásárhelyi postát”.

Mint írják, a jó anyagi helyzetben lévő Hódmezővásárhelynek nem lehet akadály, hogy elengedje a bérleti díjakat és felajánlja a helyi kisposták rezsiköltségének a kifizetését, megteremtve ezzel a lehetőséget a helyben élőknek a postai szolgáltatások további igénybevételére.

A történet érdekessége, hogy az önkormányzat korábban felajánlotta a Magyar Postának, hogy fizetési mentességet kaphat, ha továbbra is nyitva marad a hivatal, de ennek ellenére bezárták. 

Mint ismert, november 11-én 211 településen ideiglenesen 366 posta zárt be, az indoklás szerint a Magyar Posta Zrt. csak így tudta tartani a kormányzat által előírt 25 százalékos megtakarítást. Ezek után a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete mégsem az államtól, hanem Márki-Zaytól várja a posták megmentését.