A holland csapatkapitány szivárványos karszalagban fog játszani Budapesten

A holland csapatkapitány szivárványos karszalagban fog játszani Budapesten

Georginio Wijnaldum (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Georginio Wijnaldum One Love (Egy szerelem) feliratú, a két szó között szivárványszínű szívvel díszített csapatkapitányi karszalagban fog játszani a Budapesten rendezendő Eb-nyolcaddöntő mérkőzésen, írja a 444. A lépéssel természetesen a magyar homofób törvény ellen tiltakoznak.

Hasonlóan járt el Manuel Neuer, a német kapus és csapatkapitány, aki ugyancsak szivárványos karszalagban védett a portugálok elleni meccsen. Azzal az UEFA-nak nem volt baja, mint megállapították, ez nem politikai üzenet volt, hanem jó ügyet szolgált.

Ennek fényében még kevésbé védhető ugyanannak az UEFA-nak a döntése, amelyben megtiltotta a müncheni stadion ugyanilyen szivárvány színekkel való kivilágítását, arra hivatkozva, hogy az viszont politikai üzenet. A döntést szégyenletesnek nevezte a mücheni polgármester. Cserébe azt ígéri, hogy szinte minden szivárványszínű lesz a stadion körül (és a stadionban helyet foglaló nézőkön), amit az UEFA nem tud letiltani.