A Honvédelmi Minisztérium jelezte: a kormány nem ért egyet Schmidt Máriával

A Honvédelmi Minisztérium jelezte: a kormány nem ért egyet Schmidt Máriával

Schmidt Mária, a múzeum főigazgatója beszédet mond a Vörös csillag a kereszt ellen című konferencián a Terror Háza Múzeumban 2022. február 24-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Schmidt Mária álláspontja a sorkötelezettségről a professzor asszony magánvéleménye, semmiben sem egyezik a kormány álláspontjával – ezt jelezte a Magyar Hangnak is eljuttatott közleményében a Honvédelmi Minisztérium csütörtökön.

Schmidt szerdán írt arról a kormánypárti Pesti Srácok felkérésére, hogy szerinte meg kellene fontolni az általános hadkötelezettség bevezetését – a nők számára is. Schmidt egészen pontosan úgy fogalmazott: „Folytatnunk kell az egészségügy, az oktatás és a honvédelem reformját. Újra kell gondolnunk az általános hadkötelezettség (férfi és női egyaránt) visszavezetését. (Érdemes lenne erről egy nemzeti konzultációt kezdeményezni.) Hiszen a háború, mint látjuk, egyáltalán nem veszett ki a világból, még Európából sem, sőt, ott folyik a határainkon. Azaz: előre kell mennünk, nem hátra!” – fejtette ki Schmidt Mária.