A Honvédelmi Minisztériumhoz kerül a sport, de a Nemzeti Sport szerint úgyis Orbán a „sportminiszter”

A Honvédelmi Minisztériumhoz kerül a sport, de a Nemzeti Sport szerint úgyis Orbán a „sportminiszter”

Orbán Viktor és Dzsudzsák Balázs a magyar válogatott portugálok elleni meccsén a Puskás Arénában 2021. június 15-én. Fotó: facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Honvédelmi Minisztérium fennhatósága alá kerül a sportért felelős államtitkárság – értesült egybehangzóan a Nemzeti Sport és a 444.hu. A területet eddig az Emberi Erőforrások Minisztériuma felügyelte, ám ez a tárca az új kormányzati struktúrában nem kapott helyet, az illetékességi területeit pedig szétosztják az új minisztériumi struktúrában. Mint arról beszámoltunk, az új kormányzati struktúrában a Honvédelmi Minisztérium élére Szalay- Bobrovniczki Kristófot nevezték ki.

A sportnapilap kiemelte: a sport magának a miniszterelnöknek is kiemelten fontos, „stratégiai” ágazat; az államigazgatásban úgy emlegetik, hogy valójában Orbán Viktor a sportminiszter, de legalábbis naprakész a terület legtöbb ügyével kapcsolatban és a fontosabb döntéseket is ő hozza meg – fogalmazott a lap ismeretlen szerzője. Kitért arra is, hogy technikai problémát is jelentett korábban, hogy a sport erős szereplői minden döntést tőle vártak, kevésbé fontos ügyekben, egymás feje fölött átnyúlva is, ráadásul a többcsatornás irányítási rendszerben (Emmi, Miniszterelnökség, MOB, klubok, szövetségek) nehéz volt sínen tartani a folyamatokat.

Az értesülések szerint Szabó Tünde eddigi sportért felelős államtitkárt Schmidt Ádám jogász váltja. A Nemzeti Sport is megjegyezte, hogy a felesége Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakos legenda, de Schmidt Ádám nem csak emiatt mozog otthon a sportban: volt a Magyar Olimpiai Bizottság, a kosárlabda-szövetség és a Puskás Akadémia jogásza is és a „MOB-nál a választások előtt lezajlott vezércsere mögött részben az ő befolyását sejtik” – jegyezték meg.