A honvédség is segít az iskolák fertőtlenítésében

A honvédség is segít az iskolák fertőtlenítésében

Egy székesfehérvári iskolát készítenek elő az érettségire (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alapos nagytakarítást, fertőtlenítést vár az iskolákban az őszi szünetben Kásler Miklós, a közelmúltban kiszállított fertőtlenítőszerek ezt a célt is szolgálják – erről is írnak abban a Népszava birtokába jutott levélben, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumától kaptak meg az iskolaigazgatók. A szöveg arra nem tér ki, hogy kinek a dolga ez az október 23-ától november 1-jéig tartó őszi szünetben, de néhány helyen extra segítséget kapnak. Azokban az intézményekben, ahol „visszatérő jelleggel kellett járványügyi intézkedéseket foganatosítani”, a Magyar Honvédséget is bevonják a munkába.

A cikk szerint Kásler Miklós azt is javasolta, hogy közvetlenül vagy az osztályfőnökökön keresztül keressék meg a szülőket, gondviselőket, kérjék meg őket, hogy a gyerekeket ne nagyon engedjék olyan helyekre, rendezvényekre, ahol zárt térben sokan vannak. Érdemes a többi diákkal is minimalizálni a kapcsolatot, a szünetet a gyerekek lehetőleg a családjukkal töltsék el. Ugyanez vonatkozik a pedagógusokra is.