A honvédség több mint száz kocsiját tették tönkre tolvajok

A honvédség több mint száz kocsiját tették tönkre tolvajok

Képünk illusztráció! Tartalékos katonák a hadgyakorlatuk bemutató napján érkeznek Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokának értékelésére a Veszprém megyei Újdörögdön 2021. október 7-én. A katonák egy fiktív harcászati szituációban mutatták be gyakorlati ismereteiket. (MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tönkretette a Honvédség tápiószecsői járműparkját két tolvaj a társaival. A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint száz autónak lopták el a katalizátorát.

A tolvajok a kerítésen átmászva jutottak be a honvédségi területre, ahol aztán a parkoló autókhoz mentek, amelyekből kivágták és ellopták a katalizátorokat. „Ezzel a módszerrel több mint 120 darab kocsit tettek tönkre, és 8 650 000 forintos kárt okoztak” – írja a Budapest Környéki Törvényszék sajtóközleménye.

A Nagykátai Rendőrkapitányság jelentős értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás miatt indított eljárást az ügyben. Az ügyben eljáró nyomozási bíró ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.  A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.