A humánum jegyében rontott be két DK-s az óbudai tüdőszűrőbe

A humánum jegyében rontott be két DK-s az óbudai tüdőszűrőbe

Fotó: Unsplash/Martin

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendelési időben személyesen osztotta ki az óbudai tüdőszűrő állomás munkatársait a kerület két DK-s politikusa – írja a 24.hu. A portál információi szerint Hazai Iván András alpolgármester és Rózsa László, az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke február 13-án – az érintettek szerint – verbális fenyegetések kíséretében bírta rá a tüdőszűrő munkatársait, hogy egy idős nőnek a jogszabályi tiltás ellenére adják ki a hozzátartozója orvosi leletét.

Az idős nő először saját maga próbálkozott a leletek átvételével, de mivel nem rendelkezett a páciens aláírásával ellátott érvényes felhatalmazással, nem adták ki neki a vizsgálati eredményt. A nő rövid idővel ezután a két DK-s politikussal együtt tér vissza az intézménybe.

A szakdolgozók az incidens miatt megzavart rendelés mielőbbi folytatása érdekében úgy döntöttek, hogy inkább kiadják a leletet, ám ehhez a két politikus által aláírt papírt kértek. Végül mind Hazai, mind Rózsa aláírta a meghatalmazást a páciens helyett. A levél végül az önkormányzathoz került.

A jelek szerint gyorsan lezárult az ügy. Az önkormányzat sajtóosztályától kapott tájékoztatás szerint az eset egy kellemetlen félreértés volt a két képviselő és a rendelőintézet munkatársai között. A félreértést azóta kölcsönösen tisztázták, az ügy a képviselők bocsánatkérésével zárult.