A Jobbik etikai bizottsága elutasította Jakab Péter beadványát Potocskáné ellen

A Jobbik etikai bizottsága elutasította Jakab Péter beadványát Potocskáné ellen

Potocskáné Kőrösi Anita és Jakab Péter a Jobbik májusi tisztújító kongresszusán (Fotó: Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszüntette a Potocskáné Kőrösi Anita elleni etikai eljárást a Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottsága – jelentette be a párt közleményében pénteken délelőtt.

Mint írták, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Etikai és Fegyelmi Bizottsága megtárgyalta a Jakab Péter által 2022. június 1-jén Potocskáné Kőrösi Anita ellen beadott beadványt, az érintetteket mind írásban nyilatkoztatta, mind személyesen meghallgatta. A vizsgálat után a Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottsága egyhangúlag úgy döntött, hogy a panasz tárgyává tett cselekmények nem minősülnek etikai vagy fegyelmi vétségnek, így a Bizottság az eljárás megszüntetéséről döntött.

– Bár az Etikai Bizottságnak nincsen hatásköre büntetőjogi kérdésekben döntést hozni, de jogi véleménye szerint az eljárás alá vont elnökhelyettes semmilyen bűncselekményt nem követett el az eljárásával, ilyenre utaló körülmények nem merültek fel – tették hozzá.

A Jobbikban dúló súlyos feszültségek azt követően lettek egyértelműek a nyilvánosság számra is, hogy a nemrég még a Jakab Péter által elnökhelyettessé felkért Potocskáné ellen kezdeményezte az etikai eljárást, továbbá az érintett kizárását a pártból. Jakab az alábbira hivatkozott: „a bizalmamat élvező ember hirtelen a távollétemben úgy dönt, elnöki jogkört ragad magához, semmibe veszi a törvényeket, és mint elefánt a porcelánboltban elkezd törni zúzni”. Állítása szerint ugyanis elnökhelyettesként utasítani akarta a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt. Emellett a frakciót is vezető Jakab Péter hivatalát utasította állítólag szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül – állítólag. Konkrétumok viszont nem derültek ki Jakab posztjából. 

A belső feszültségek miatt Jakab, bár májusban választották újra elnökké, később lemondott a pártvezetésről, de a parlamenti frakcióvezetői posztját megtartotta. A Jobbiknak így hamarosan tisztújítást kell tartania. Eddig hárman jelentkeztek elnöknek: Gyöngyösi Márton, Ander Balázs és a Jobbik botrányával összefüggésbe hozott Földi István.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.