A Jobbik igent fog nyomni a módosított pedofiltörvényre, a DK nem vesz részt a szavazáson

A Jobbik igent fog nyomni a módosított pedofiltörvényre, a DK nem vesz részt a szavazáson

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje elõterjesztõként szólal fel a pedofil bûnelkövetõkkel szembeni szigorúbb fellépésrõl, valamint a gyermekek védelmét szolgáló törvénymódosító javaslatról szóló vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. június 1-jén (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszavazza a Jobbik a homoszexualitás népszerűsítését tiltó, pedofiltörvény néven elhíresült módosítást – írja a Jobbik-közeli Alfahír. A lapnak a párt sajtóosztálya azzal indokolja a döntést, hogy „a Jobbik következetesen mindig is azon az állásponton volt, hogy Magyarország érdeke a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmények jelenleginél sokkal súlyosabb büntetése. Így üdvözlünk minden szigorító kezdeményezésnek ami az ilyen jellegű bűncselekményeket súlyosabban kívánja szankcionálni” – írták.

Ami a homoszexualitással kapcsolatos részt illeti, úgy fogalmaztak: miközben érzik az egymáshoz nem köthető témák „ravasz összemosását, a Jobbik konzekvensen kiáll a véleménye mellett és a módosítást minden hibája és említett csapda ellenére megszavazza”. – A választások után viszont ki fogjuk venni a törvényből a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket. Pláne ha azokat a Fidesz a következő hónapokban – különféle csűrés-csavarással – „alkalmassá tenné” bármely magyar állampolgár megbélyegzésére" – tették hozzá.

Ugyanakkor a DK jelezte: képviselői nem vesznek részt a Fidesz által gyűlöletkeltésre használt törvényjavaslatok miatt a keddi parlamenti szavazáson. – A Demokratikus Koalíció frakciója ezért tiltakozásként nem vesz részt a Parlament keddi szavazásain, a DK frakciója az összes aznapi szavazásról kivonul. Ezzel a bojkottal fejezzük ki tiltakozásunkat a Fidesz gyűlöletkeltő, kirekesztő politikája ellen, mert mi, európai magyarok nem olyan országot akarunk építeni, ahol az LMBTQ-embereket hazug politikai számításból össze akarják mosni a pedofil bűncselekmények elkövetőivel – nyomatékosította a párt.

Hétfőn már jelezte Hadházy Ákos független képviselő, hogy Szél Bernadetthez és Szabó Szabolcshoz hasonlóan nem fogja megszavazni a törvényt, kihagyják a szavazást.

Címkék: Jobbik, DK