A Jobbik rendszeres drogtesztre kötelezné a képviselőket Szájer botránya után

A Jobbik rendszeres drogtesztre kötelezné a képviselőket Szájer botránya után

Budapest, 2020. május 25. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője, pártelnöke azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 25-én. MTI/Bruzák Noémi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A parlament és a kormányzat tagjainak kötelező és rendszeres drogtesztelését kezdeményezik jobbikos képviselők. Szerdai budapesti sajtótájékoztatóján egyikük, Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke elmondta: már dolgoznak azon a törvényjavaslaton, amely szankciókat is tartalmaz arra az esetre, ha valaki nem veti alá magát a vizsgálatnak vagy tesztje pozitív lesz. Hozzátette, frakciójának tagjai lesznek az elsők, akik elvégeztetik magukon az ellenőrzést. A jobbikos politikus közölte, mindenkire vonatkozna ez a kötelezettség, aki „képviseli, és egyébként viselkedésével minősíti is” Magyarországot.


–  Láttunk már számos példát arra, hogy egy-két nap alatt is átvihető egy törvényjavasalt. Bízunk abban, hogy a kormánypárt is támogatni fogja ezt, és végre nem vizet prédikál és bort iszik, elbújva az álkereszténység és az álkonzervativizmus árnyékába – fogalmazott Dudás Róbert. Szerinte azzal, ami Szájer József lemondott európai parlamenti képviselő ügyében történt, nem saját jó hírüket, hanem az ország bőrét viszik vásárra a kormánypártok.

Dudás Róbert hiányolta a Fidesz és a KDNP elhatárolódását Szájer Józseftől, akit Orbán Viktor „leginkább becsatornázott embereként”, legfőbb brüsszeli hadvezéreként, egy alkotmánybíró férjeként és „az alaptörvény szülőatyjaként” említett.