A Jobbik szerint „18 fok mellé 18-as karika járna”

A Jobbik szerint „18 fok mellé 18-as karika járna”

Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök (Képernyőfelvétel: Jobbik / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik szerint „18 fok mellé 18-as karika járna” a csütörtöki kormányinfón bejelentett „horrorintézkedésekre”.

Az ellenzéki párt lapunknak is eljuttatott közleményében úgy értékelte, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ma bejelentette „az energiadiktatúra bevezetését, amellyel még törvényt is sérthetnek”.

– 18 fokra fűthető közintézmények jelzik mostantól az ott dolgozóknak és az oda látogatóknak, hogy miként hagyta őket magukra a kormány. Hiába a választások előtti hangzatos ígéretek, a kormány képtelen megvédeni az embereket a 25 év óta nem látott rekordinflációtól, a brutális gáz- és áramszámláktól, ráadásul az uniós forrásokat sem tudják hazahozni – írták a közleményben. 

A Jobbik felidézte Orbán Viktor szavait is, a miniszterelnök ugyanis a választások előtt azt mondta: „ellentétben Nyugat-Európa országaival, mi idehaza télen nem fogunk megfagyni”. – Most mégis energia- és gazdasági válsággal küzdünk, melyet a kormány úgy próbál orvosolni, hogy az intézményeken, a dolgozókon és úgy általában a magyar embereken spórol, miközben nekik gond nélkül jut 715 milliárd forint megvásárolni a Vodafone-t – teszik hozzá.

A Jobbik olyan intézkedéseket javasol, amelyek az áfa csökkentésével enyhítenék az emberek kiadásait. „Így megtarthatók lennének a családi kis és közepes vállalkozások, a vendéglátóhelyek, a boltok és tisztességes megállapodást lehetne kötni az Európai Unióval a nekünk járó források hazahozatalának érdekében ” – e gondolattal zárul a közlemény.

Mint megírtuk, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentette: a kórházak és a bentlakásos szociális intézmények kivételével 25 százalékos gázcsökkentést írnak elő az állami szervek és az állami cégek számára, és rendeletbe fogják írni, hogy az állami szerveknél, vállalatoknál 18 fokos hőmérsékletet kell biztosítani.