A Jobbik szerint a felvilágosítás és a népszerűsítés között nyilvánvaló a különbség

A Jobbik szerint a felvilágosítás és a népszerűsítés között nyilvánvaló a különbség

Az Országgyűlés megszavazza a pedofiltörvény sarkalatos részeit

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt előre lehetett tudni, hogy a Jobbik – a vele szövetséges ellenzéki pártokkal szemben – megszavazza a pedofiltörvényt, a parlamenti voksoláson pedig az is kiderült, hogy a melegellenes részeket tartalmazó külön indítványt is támogatták. A Magyar Hang azt igyekezett megtudni a párttól, hogy ezek szerint egyetértenek-e a homoszexualitás népszerűsítésének tiltásával, még ha a jogszabályból nem is derül ki, mit jelent a népszerűsítés.

A pedofiltörvényként elhíresült jogszabályról két részletben szavazott kedden az Országgyűlés: először a törvényhez utólag benyújtott, homofób passzusokkal teletűzdelt kormánypárti módosító javaslatról, majd később a teljes szövegről. A Jobbik országgyűlési képviselői mindkét esetben az igen gombot nyomták meg.

A Magyar Hang ezért megkereste a pártot azzal a kérdéssel, hogy ezek szerint a Jobbik egyetért-e az új törvény homoszexualitást érintő részeivel. Jónak találják-e, hogy 18 év alatt tilos a homoszexualitás „népszerűsítése” és az ilyen tévéműsorokat is csak 18-as karikával lehet sugározni.

A párt lapunknak küldött válaszában ugyanakkor erre nem válaszolt.

Ehelyett azt fejtették ki, hogy a jelenlegi törvény megszavazásánál az „Orbán-kormány ördögi politikájának” eredményeként a pedofil bűncselekmények elleni szigorúbb fellépés, illetve a transzszexuálitás és a homoszexualitás iskolai népszerűsítése állt egymással szemben. A törvény része ugyanis az is, hogy a felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatásának, valamint a homoszexualitásnak népszerűsítésére. A párt szerint nem igaz, hogy a most megszavazott pedofil-ellenes törvény megtiltja az iskolai szexuális felvilágosítást és tudományos párbeszédet, hiszen valójában csak regisztrációhoz köti azt. A felvilágosítás és a népszerűsítés között pedig a Jobbik álláspontja alapján nyilvánvaló a különbség, „szexuális felvilágosításra ugyanis a néppárti Jobbik szerint is szükség van”.

Lapunk kíváncsi volt arra is, hogy pontosan milyen részeket vennének ki kormányon a szövegből, hiszen korábban azt ígérték: „a választások után viszont ki fogjuk venni a törvényből a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket”. Konkrét válasz erre sem érkezett. Mint írták, biztosak abban, hogy „kormányon fogunk tudni jó megoldást, kompromisszumot találni arra, hogy hogyan töröljük a Fidesz által szándékosan becsempészett, értelmetlen és ostoba törvényrészeket”.

A párt azt is leszögezte, hogy önmagában súlyos és társadalmilag káros dolog az, hogy a „Habony-Rogán politikai boszorkánykonyhájából kikerült jogszabály” összemossa a pedofil bűncselekményeket a homoszexualitással. Egyúttal sajnálatosnak nevezték, hogy a jelenleg regnáló Orbán-rezsim még egy olyan, látszólag egyértelmű ügyben sem akar politikai konszenzust, mint a pedofil bűncselekmények visszaszorítása, illetve azok büntetésének szigorítása. Sőt, „gusztustalan módon ezt az ügyet is az ellenzék bomlasztására próbálja felhasználni, mint ahogyan azt már számos kérdésben tette sikertelenül”.