A Karinthy Gimnázium újabb hét tanára kapott figyelmeztetést

A Karinthy Gimnázium újabb hét tanára kapott figyelmeztetést

A Karinthy Frigyes Gimnáziumból hat tanárt bocsátottak el 2022. november 30-án, mert korábban polgári engedetlenségi akciókban vettek részt. (Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium újabb hét tanára kapott figyelmeztetést polgári engedetlenség miatt – értesült a Telex. Információjukat az iskola igazgatója is megerősítette.

A gimnázium egyike annak a három iskolának, ahonnan szerdán összesen nyolc pedagógust rúgtak ki, a Karinthyból konkrétan hat tanárnak kellett távoznia. Az elbocsátások miatt országszerte tiltakozások indulnak, pénteken például legalább közel hétszáz pedagógus tiltakozik, miközben számtalan diák is kiáll mellettük az iskolákban. 

A Telex szerint az ősz elején kirobbant polgári engedetlenségben való részvétel miatt eddig az iskola 24 tanára kapott ilyen figyelmeztetést, most pedig újabb hét tanár kapta meg a felszólítást, így már összesen 31 tanár kapott felszólítást.

Csütörtökön az ország egyik legjobb gimnáziumában, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban is 14 tanár kapott figyelmeztetést polgári engedetlenség miatt.