A KDNP-ből kizárt Szalma Botondot támogatja a teljes ellenzék Újpesten

A KDNP-ből kizárt Szalma Botondot támogatja a teljes ellenzék Újpesten

Szalma Botond (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb polgármesterjelölt mögé állt be a teljes ellenzék: Újpesten az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd megállapodott abban, hogy a KDNP-ből egykor kizárt budapesti elnököt, Szalma Botondot indítják – tudta meg az Index.

A hírportál értesüléseit maga az érintett is megerősítette. Mint mondta, a pártok olyan embert kerestek, aki biztosan „nem megvehető", és abban állapodott meg velük: Újpest a jövőben nem a garázdálkodás terepe lesz, hanem mindenki dolgozni fog a kerületért. Az egykori KDNP-s azonban azt is leszögezte, hogy az ellenzéki polgármester-jelöltséget szívesen vállalja, de ettől nem lesz más az értékrendje: ő továbbra is keresztény, demokrata és jobboldali. Nagy lejárató kampányra és támadásokra számít, de „félni csak az unokáimtól félek”.

Szalma nem az első, aki mögé így beáll a teljes ellenzék a közelgő őszi önkormányzati választásokra. Ahogy azt korábban megírtuk, Egerben a jobbikos Mirkóczki Ádám lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje. És Szombathelyen is folynak egyeztetések ilyesmiről.

Összefogás: Mirkóczki Ádám a közös ellenzéki jelölt Egerben | Magyar Hang

A jobbikos Mirkóczki Ádám lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje Egerben az őszi önkormányzati választásokon - tudta meg lapunk.

„Szalma, aki a Mahart igazgatója volt korábban, régóta politizál Újpesten, a neve országosan akkor vált ismertté, amikor a KDNP budapesti elnökeként lemondásra szólította fel Schmitt Pál államfőt a plágiumügye miatt. Akkor a KDNP elhatárolódott Szalma nyilatkozatától. A KDNP akkor is eljárást indított ellene, amikor kormányt kritizálta, amiért nem mindig a legmegfelelőbb embereket ültette magas pozíciókba. A konfliktus 2014-ben ért a csúcsára, amikor kizárták a KDNP-ből, mert függetlenként polgármester-jelöltként elindult a választáson a Fidesz jelöltje, Wintermantel Zsolt polgármester ellen (ő így is 52%-kal nyert). Itt hosszas bírósági eljárás kezdődött, amelynek végén, 2018-ban szabálytalannak ítélték a kizárását, de Szalma ekkor magától kilépett a KDNP-ből” – idézte fel a politikus előéletét az Index.