Elismerte hibáját a mémkészítő kecskeméti diák – állítja a tankerület

Elismerte hibáját a mémkészítő kecskeméti diák – állítja a tankerület

Az ominózus avatóünnepség (Fotó: KTE/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elismerte hibáját a kollégiumigazgatóról mémeket készítő kecskeméti diáklány – legalábbis ezt válaszolta a Magyar Hangnak a helyi tankerületi központ. Az ugyanakkor már nem derült ki egyértelműen, hogy a fiatalnak tényleg mennie kellett-e az érintett kollégiumból, mint ahogy a helyi sajtó értesült róla.

Az országos felháborodást kiváltó ügy előzménye, hogy a kecskeméti Táncsics Mihály Kollégium igazgatója, Bibok Róbert egy ünnepségen fordítva fogta a magyar trikolórt. A hibát később ügyetlen photoshop-technikával javították, a megfelelő sorrendben átfestve a szalag színeit. A kollégium egyik tanulója, egy végzős diáklány aztán mémeket készített a „digitálisan feljavított” fotóval, helyi körben terjesztve a vicceket. Bibok azonban nem találta olyan ártatlannak a tréfát: a Kecsup helyi portál szerint személyesen kérte számon a tanulót, és bántó stílusban beszélt annak családjáról. A lap úgy tudja, hogy a lánynak végül mennie kellett a kollégiumból is, igaz, lakhatási jogviszonya hivatalosan nem szűnt meg.

A Magyar Hang először Biboktól kért magyarázatot az eljárásra, ám ő nem reagált kérdéseinkre. Válaszolt viszont a Kecskeméti Tankerületi Központ: „A történteket követően az intézményvezető elbeszélgetett a diákkal, aki elismerte hibáját, és elnézést kért”. Kérdésünkre, hogy a diáknak valóban el kellett-e hagynia az intézményt, a központ csak annyit reagált: „a diáknak jelenleg is folyamatos kollégiumi jogviszonya van”.

A mémbotrányról legutóbb egyébként Fekete Giorgo, a Carson Coma együttes énekese emlékezett meg, kecskeméti koncertjük során: „Pont itt, Kecskeméten, a mai nap egy átszerkesztett trikolor zászló miatt, két héttel az érettségije előtt kib*sztak a kollégiumából egy srácot egy photoshopos mémért. Milyen kib*szott ország ez?” – mondta az 444.hu cikke szerint énekes (aki fiúnak hihette a kirúgott diáklányt.)