A kétmilliót közelíti a beoltottak száma

A kétmilliót közelíti a beoltottak száma

Oltóhely a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházában Gyulán 2021. február 26-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már 1 903 498 fő a beoltottak száma, ebből 685 971 fő már a második oltását is megkapta – jelentette vasárnap a járványügyi tájékoztatás céljából létrehozott kormányzati honlap. A szombati adatokat figyelembe véve tegnap összesen 32 867 oltást adtak be, ezek közül 18 668-an a második adagot kapták meg. Beszámolójuk szerint az elmúlt 24 órában 9082 új koronavírusos személyt regisztráltak, míg elhunyt 220 többségében idős, krónikus beteg. A közölt adatok szerint 11 805 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1527-en vannak lélegeztetőgépen.

Az összesítő statisztikák szerint a járvány kezdete óta összesen 633 861 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A koronavírussal összefüggésbe hozott elhunytak száma pedig 19 972 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 218 099 fő. A kórból eddig 395 790-en gyógyultak meg.

– A magyar lakosság átoltottsága elérte a 19,2 százalékot szemben a 10,5 százalékos uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. A kormány döntött az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók kampányszerű oltásáról is. Kérjük, őket, hogy ha még nem tették, akkor hétfő éjfélig regisztráljanak! Munkába álltak a katonai oltóbuszok is, amelyeket elsőként Nógrád megyei kistelepüléseken használnak mobil oltópontként a regisztráltak oltására – írja vasárnapi cikkében a Koronavirus.gov.hu.