A kisvárdai stadion szomszédságában épülhet meg a lówellness?

A kisvárdai stadion szomszédságában épülhet meg a lówellness?

Ló (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lassan már három éve annak, hogy még 2017 utolsó napjaiban 2,2 milliárd forintot címkézett fel a kormány, mellyel egy termálvizes lórehabilitációs központ megvalósulását fedeznék Kisvárdán. Egészen idáig azonban még az sem derült ki, hogy egyáltalán hol valósítják meg a beruházást.

Az Mfor ugyanakkor most azt írja több forrásból származó egybehangzó információik alapján, hogy a központ végső helyszíne Kisvárdán, a stadion szomszédságában lesz, egyfajta kiterjesztéseként a strand-csúszdapark, mozipark, stadion és gigaparkoló szórakoztatónegyednek. Az elhelyezkedés abból a szempontból kézenfekvő, hogy ha már termálvízre alapoznák a központot, akkor földrajzilag itt lehet a legközelebb hozzá. Az ugyanakkor már joggal vethet fel kérdéseket, hogy a stadion és környezete egyfajta gigantikus szórakoztatónegyeddé kezd formálódni, vagyis, nem megfelelő széljárás esetén nem feltétlenül a legkellemesebb illatok fűszerezhetik meg a szurkolók vagy strandolók kikapcsolódását.

A portál információi szerint a végső döntés a koronavírus-járvány magyarországi berobbanásának időszakában született meg, egy március végi rendkívüli testületi ülésen. Akkor tárták a képviselők elé a javaslatot, hogy a városban, a stadion mellett fog felépülni a termálvizes lórehabilitációs központ. Ellenzéki képviselők részéről ugyan felmerültek olyan magától értetődő kérdések, mint például, hogy ez mennyiben módosítja a költségvetést, milyen forrást igényel a várostól, de érdemi választ nem kaptak.

A projektért egyébként a Kárpát-medencei Lovas Akadémia Nonprofit Kft. felel. 2019-es éves beszámolójuk szerint meg is kapták a 2,2 milliárd forintos támogatást, ám tavaly év végéig a jelek szerint egy kapavágás sem történt.