A Kőbányai Szent László Gimnáziumban sem lesz tanítás

A Kőbányai Szent László Gimnáziumban sem lesz tanítás

Diákok és tanárok tiltakozása a kőbányai Szent László Gimnáziumnál 2022. október 5-én (Fotó: Dévény István/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendkívüli tanítási szünetet rendelt el péntekre a Kőbányai Szent László Gimnázium megbízott igazgatója az intézményben – derült ki a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Facebook-oldalára feltöltött tájékoztatásból. Az intézményvezető azt írta, hogy a Kelet-Pesti Tankerületi központtal történt egyeztetést követően született a döntés, melynek oka, hogy az intézményben a munkabeszüntetést bejelentő és hiányzó pedagógusok nagy száma nem teszi lehetővé a szakórák megtartását. Hozzátette, hogy az iskola épülete azért nyitva lesz, felügyeletet és menzát biztosítanak, a napot pedig később pótolják. Az iskola pedagógusai már februárban is tiltakoztak, majd azt követően is.

A Karinthy Frigyes Gimnáziumban, ahonnan hat tanárt is elküldtek, csütörtökre és péntekre is rendkívüli szünetet rendeltek el, a Népszava információi szerint pedig az iskolában megbeszélést tartanak a pedagógusok, és fontolgatják, hogy testületileg felmondanak. A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban is rendkívüli szünetet rendeltek el, onnan is kirúgtak egy tanárt, mire a tantestület 90 százaléka megtagadta a munkát.

Csütörtökön a Tanárok a tanárokért esti, végső összesítése szerint 65 iskolából 634 pedagógus csatlakozott a polgári engedetlenséghez a nyolc tanár szerdai elbocsátása miatt. Nap közben az is kiderült, hogy az iskolaigazgatók csütörtökön a tankerületek kérésére 30 tanárt figyelmeztettek levélben, ebből 14-en a VIII. kerületi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban dolgoznak.