A kokaint kiszervezték az alvilág alól – Interjú Dezső Andrással

A kokaint kiszervezték az alvilág alól – Interjú Dezső Andrással

Dezső András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma már nemcsak az alvilág, hanem olyan felső középosztálybeli „civilek” is terjesztik a kokaint Magyarországon, akik sosem kerülnek a rendőrség látókörébe, így a drogüzlet zavartalanul működhet – állítja új könyvében Dezső András. Az újságíró a magyar szervezett bűnözés történetét bemutató, Maffiózók mackónadrágban című kötete után most a kokain nyomába eredt. A Magyar kóla többtucatnyi forrás elbeszélése alapján tárja fel a kábítószer magyarországi történetét és útját Latin-Amerikától a hazai fogyasztókig.

– Több olyan – mondjuk úgy – egykori politikussal beszéltem, akik rendszeresen fogyasztottak kokaint, és őszintén bevallották, hogy a szer meghatározta a munkájukat – erről is beszélt lapunknak adott interjújában Dezső András. Elmesélte azt is, hogy a szer miként hatott rájuk a munkájuk, vagyis a döntéshozatalok során.

(...)

A szerző beszélt arról is, hogy a kokainüzlet szempontjából Magyarország egy kis piac, de folyamatosan növekszik. Egyik forrása szerint már 8 millióval el lehet kezdeni és másfél év alatt 150 milliós bevételt lehet csinálni. – Azok a kereskedők, akiket elértem, évi több száz milliós nyereségekről számoltak be, vagyis milliárdos nagyságrendben forgalmaznak kokaint – mondta.

Mekkora a magyar kokainpiac? Milyen hatással van a drog az üzleti életre és a politikára? Miért nem félnek a közéleti szereplők, hogy lebuknak a droggal? Hogyan épül drogpénzből magyar lakópark? És miért volt felesleges megígérni, hogy Magyarország drogmentes lesz 2020-re?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang október 30-án megjelent 2022/44. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/44. számban? Itt megnézheti!