A Kölcsey Gimnázium előtt demonstráltak a kirúgott tanárokért

A Kölcsey Gimnázium előtt demonstráltak a kirúgott tanárokért

Tüntettek a Kölcsey Gimnázium előtt (Képernyőfelvétel: noÁr / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– „Ne rúgjátok ki a tanárainkat!” címmel szolidaritási akciót szerveztek a Kölcsey Ferenc Gimnázium elé, ahonnan múlt hét pénteken azért menesztettek több tanárt, mert részt vettek a polgári engedetlenségben – számolt be róla a Telex.

Mint írták, a demonstrációt a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom szervezte, és azt kérték a résztvevőktől, hogy hozzanak magukkal kockás szalagot vagy szalagokat. 

A lap szerint a tüntetők közt fele-fele arányban vannak diákok és felnőttek, illetve több ismert politikus kiment a rendezvényre a tüntetők közé: többek között ott volt Soproni Tamás, a kerület momentumos polgármestere, Pikó András, VIII. kerületi polgármester, Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője és Karácsony Gergely, főpolgármester is.

A Telex beszámolója szerint idővel a tömeg több száz fősre duzzadt, a részt vevők spontán fórumot tartottak, azaz bárki felszólalhatott a mikrofonba.

A helyszínen ott volt Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanára, egyben a Tanítanék Mozgalom vezetője, aki még nem tudja, őt is kirúgták-e, ugyanis még nem vette át a levelét, amiben valószínűleg a felmondása van. Ő azt mondta a lap tudósítása szerint: be fog menni ma tanítani, mert „mi tanárok vagyunk és tanárok is maradunk, ezt nem lehet tőlünk elvenni, az állásunkat igen”. Ezen felül azt is tervezik, hogy hétfőn délután 3-kor több kollégájával közösen elmenjenek a Belügyminisztériumhoz a követeléseikkel.