A kormány az álhír forrása – Szél Bernadett levelet írt a Néppárt tagjainak

A kormány az álhír forrása – Szél Bernadett levelet írt a Néppárt tagjainak

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) megérkezik az Európai Parlament brüsszeli székházába, az Európai Néppárt tanácskozására 2019. március 20-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szél Bernadett is beszállt az Orbán Viktor és az Európai Néppárt közötti levelezésbe. A független országgyűlési képviselő azt fejtette ki a pártcsalád tagjainak, hogy szerinte mi mindenben tájékoztatta őket félre a magyar miniszterelnök vagy éppen miről nem beszélt.

Szél Bernadett felidézte, hogy Orbán Viktor nemrég levelet írt az Európai Néppárt tagpártjainak, amelyben azt állította, egy valós alap nélküli, példátlan támadás és dezinformációs kampány zajlik Magyarország ellen a felhatalmazási törvény kapcsán. Szerinte az „összehangolt politikai támadás” résztvevői azt híresztelik, hogy a parlament bezárt, holott rendszeresen ülésezik. Az ellenzéki politikus szerint ugyanakkor a parlament bezárásáról szóló „híresztelés” magától a kormánytól származik. Éppen ők érveltek ugyanis a korlátlan felhatalmazást adó törvény mellett azzal, hogy a parlament a járványhelyzet előrehaladtával nem fog tudni összeülni.

A független képviselő kitért arra is, hogy „miután a parlament működésképtelenségére hivatkozva korlátlan felhatalmazást szavaztak Orbán Viktornak”, kiderült, hogy a miniszterelnök nagyon is számít a parlament munkájára. Ám miközben európai kritikusai előtt „eljátszotta, hogy nincs ideje a járványon kívüli ügyekkel foglalkozni”, a parlamentet a járványhoz semmilyen szálon nem kapcsolódó törvényekkel árasztotta el. – Kihasználva, hogy az ország a járványra figyel és megkerülve a társadalmi egyeztetést, botrányos törvények sorát terjesztették a parlament elé. Jó példa erre a kulturális közalkalmazottak jogfosztása, vagy olyan korrupciógyanús üzletek titkosítása, mint a Kína számára példátlan európai gazdasági térfoglalást lehetővé tévő, túlárazott, jelentős részben kínai hitelből finanszírozott Budapest-Belgrád vasútvonal. A hivatalos nemváltoztatás betiltása, vagy legutóbb a nők elleni és családon belüli erőszak megszüntetéséről szóló Isztambuli Egyezmény elutasítása szintén ide tartozik – sorolta.

A felhatalmazási törvényre pedig szerinte azért volt szükség, hogy Orbán Viktor országgyűlési vita nélkül határozhasson százmilliárdok sorsáról, korlátozzon alapvető jogokat és büntethessen ellenzéki vezetésű önkormányzatokat. – Így történhet meg az, hogy egyik nap arra ébredünk, hogy a járványra hivatkozva rendelettel veszik el egy ellenzéki vezetésű önkormányzat adóbevételeinek egyharmadát, a másik napon pedig lenullázzák a maradék információs jogainkat is, három hónapra nyújtva a közérdekű adatok kiadását – írta a képviselő.

Orbán Viktor egyébként péntek reggeli rádióinterjújában beszélt a Néppárthoz fűződő viszonyáról és azt mondta, hogy amíg lehet, egyben kell tartani a családot.